Gå til innhold

[Utgått]Tolletaten vant årets Bedre stat-pris

Tolldirektør Øystein Børmer takker for Bedre stat-prisen

Tolletatens app for å sjekke kvoten og fortolle varer over kvoten er vinneren av Bedre stat-prisen. Under prisutdelingen understrekte finansminister Siv Jensen at KvoteAppen både gjør det lett å gjøre rett og bidrar til effektivitet.

Juryen som har bestått av Hilde Singsaas, Kristin Clemet, Eva Hildrum, Kari Nyland og Svein Kristensen, fremhever at Tolletaten har laget en brukervennlig tjeneste som tar utgangspunkt i at det skal være lett å gjøre rett.

– Appen gir tidsbesparelser både for etaten og publikum, og er et godt eksempel på hvordan nytekning bidrar til økt effektivitet, heter det i juryens begrunnelse.

Gjør det lett å gjøre rett

Tolletatens mål med KvoteAppen er å gjøre det lett for de reisende å fortolle varer.

– De reisende kan fortolle når det passer dem, ikke i det de skal haste ut av ankomsthallen. Og de kan gjøre det uten å stå i kø. Samtidig gjør appen regelverket tilgjengelig når folk faktisk trenger informasjon om kvoter – i kjøpssituasjonen. Informasjon er med dem overalt, så lenge de ikke har mistet telefonen, sier tolldirektør Øystein Børmer.

Selvfinansierende

Kostnadene til utvikling av KvoteAppen var lave og ble tjent inn med økte inntekter til statskassen på under 12 måneder.

– De fleste investorer kan bare drømme om en slik avkastning. Vi er fornøyd med av vi på denne måten bidrar til økte inntekter til statskassen, sier tolldirektøren.

Startskuddet for omfattende utvikling og digitalisering

Tolldirektør Øystein Børmer mener KvoteAppen er et symbol på at Tolletaten nå er inne i en ny fase med kraftig, teknologisk utvikling og digitalisering.

– Appen er ikke slutten på en utvikling, den er snarere startskuddet for den neste fasen. At Tolletaten i dag får Bedre stat-prisen for KvoteAppen gir inspirasjon til å fortsette satsingen med å ta i bruk ny teknologi for å jobbe smartere i grensekontrollen og tilby brukerne våre gode digitale løsninger.

Les juryens begrunnelse

Finansminister Siv Jensen deler ut årets Bedre stat-pris til tolldirektør Øystein Børmer.
Finansminister Siv Jensen deler ut årets Bedre stat-pris til tolldirektør Øystein Børmer.