Gå til innhold

Tollerne tilbake med ny sesong på TV 2

Foto: Hannah Oseid

Mandag 19. september blir det nok et gjensyn med Tolletatens arbeidshverdag på grensen. I fjerde sesong av TV-serien «Toll» er verdensbildet nok en gang i endring, og tollerne må tilpasse seg forandringer i både vareflyt og smuglermetoder.

TV-serien «Toll» er en arbeidsreality og har gjennom tre tidligere sesonger gitt seerne et unikt innblikk i Tolletatens arbeidshverdag. I sesong fire møter vi både gamle kjente og nye tollere på noen av landets grenseoverganger.

Med en verden i krise, krig og konflikt endres varestrømmer og smuglermetoder over hele verden, og tollerne er nødt til å snu seg rundt og tilpasse seg i rekordfart. Nye reisemønstre, varerestriksjoner, smuglertrender og etablering av et helt nytt tollkontor på Svalbard er bare noe av det Tolletatens ansatte må håndtere.

- Vi er fornøyde med å presentere en ny sesong av «Toll» slik at norske TV-seere kan få et innblikk i alt som rører seg på grensen, og en bedre forståelse av det viktige samfunnsoppdraget våre ansatte håndterer. Det er ikke alle produkter og varer vi ønsker velkommen inn i landet, og da er vi avhengig av flinke og engasjerte mennesker som tar opp jakten på disse. Vi vet at mange har ventet på flere historier fra vår hverdag, og håper vi også denne sesongen får vist et bredt spekter av oppdrag og oppgaver vi står i gjennom året, sier Kim Gulbrandsen, kommunikasjonsdirektør i Tolletaten.

Svalbard får sine første tollere

Et urolig verdensbilde har påvirket Tolletatens arbeid på flere områder. Fram til mai i år var Svalbard unntatt tolloven, men med en ny sikkerhetspolitisk situasjon har det også blitt nødvendig å få kontroll med inn- og utførsel av varer på Svalbard. Dette for å hindre at øygruppen brukes til omgåelse av sanksjons- og eksportkontrollregelverket. Seerne vil denne sesongen få et lite glimt av arbeidet med den historiske etableringen av tollstasjon og tilstedeværelse på Svalbard.

Viser den norske virkeligheten

«Toll» har fått positiv oppmerksomhet for å åpne dørene til et yrke og en virkelighet som har vært ukjent for svært mange nordmenn. Mer enn 4 av 10 nordmenn oppgir at det har sett en eller flere episoder av serien.

- Vi er veldig fornøyde med de tre første sesongene av «Toll» som har et snitt på 700.000 seere. Serien gir oss en unik innsikt i tollernes arbeidshverdag. Med en verden i stadig endring, er det viktig for TV 2 å formidle den samfunnsnyttige jobben tollerne utfører for å gjøre Norge tryggere for oss alle, sier Kathrine Haldorsen, programredaktør i TV 2.

«Toll» sesong 4 består av 21 episoder og har premiere mandag 19. september på TV 2 Zebra og TV 2 Play. Tre nye episoder vil være tilgjengelig for seerne hver uke fremover.

- Tilbakemeldingene fra seerne er at de bruker tid på «Toll» fordi serien viser innhold som er aktuelt, seriøst og viktig. Det håper vi de vil oppleve også i sesong 4, avslutter Kim Gulbrandsen.  

Kontakt

Pressevakt Tolletaten
E-post: pressevakt@toll.no
Telefon: +47 976 50 370

Kommunikasjonsdirektør Tolletaten, Kim Gulbrandsen
E-post: kim.gulbrandsen@toll.no
Telefon: +47 474 58 834

Om «Toll»

TV-serien «Toll» er en arbeidsreality som gir seerne et usminket innblikk i Tolletatens arbeidshverdag. TV-serien produseres av Novemberfilm på oppdrag av TV 2, og hadde premiere på TV 2 Zebra 1. april 2020. Serien ble en suksess allerede fra dag én, og nær 700.000 har i snitt sett de første tre sesongene. Nær halvparten av nordmenn oppgir at de har sett en eller flere episoder av serien.

66 episoder av «Toll», fordelt på tre sesonger, er allerede tilgjengelig på TV 2 Play.

Sendetider

Mandag, tirsdag, onsdag (nye episoder): 22:30
Torsdag (reprise): 20:30, 21:30
Søndag (reprise): 19:30, 20:00 og 20:30

I serien følger vi tollere og fagmiljøer ved ulike lokasjoner i Norge, inkludert:

 • Oslo Lufthavn
 • Svinesund
 • Ørje
 • Magnormoen
 • Torp, Sandefjord
 • Kristiansand
 • Larvik
 • Postseksjonen, Alnabru
 • Tromsø
 • Helligskogen, Kilpisjärvi
 • Svalbard
 • Tollaboratoriet, Helsfyr