Gå til innhold

Stoppet smugling av fisk

Tolletaten og Fiskeridirektoratet stoppet ulovlig utførsel av 164 kilo fisk i en samarbeidsaksjon i Stavanger fredag kveld.

Mannskap fra Fiskeridirektoratet og Tolletaten kontrollerte reisende på ferjekaia i Risavika ved Stavanger seint fredag kveld. Kort tid før avgangen til Hirtshals i Danmark kom en varebil med fire tyske statsborgere.

-Kontrollen av kjøretøyet avdekket forsøk på ulovlig utførsel av totalt 164 kilo fisk, opplyser seksjonssjef Sven Asle Aarvik i Tolletaten.
Fisken var fanget hos en registrert turistfiskebedrift. De fire fiskerne hadde deretter filetert fangsten og oppbevarte den i to frysebokser i varebilen.

Bøter

Fangsten ble beslaglagt. De tyske statsborgerne ble hver ilagt et forenklet forelegg av politiet på 12 000 kroner, som de vedtok før de fikk forlate Norge neste dag.

- At Tolletaten og Fiskeridirektoratet samarbeider i slike kontroller, er viktig for å få bukt med smugling av fisk, sier seniorinspektør i Fiskeridirektoratet Nils Johan Stonghaugen, som deltok på kontrollen utenfor Stavanger.

Fiskebeslag Risavika - Foto: Tolletaten
Fiskebeslag Risavika - Foto: Tolletaten

Regler for utførsel av fisk

  • Kun de som fisker i regi av en registrert turistfiskebedrift kan ta med seg fisk ut av Norge.
  • Utførselskvoten er 18 kg fisk eller fiskeprodukt for gjester ved registrerte turistfiskebedrifter.
  • Turistfiskere skal dokumentere at fisket har gått for seg i regi av en registrert turistfiskebedrift når de tar fisk ut av landet.

Les mer om reglene i turistfiske (Fiskeridirektoratet)

Pressekontakter

Fiskeridirektoratet: Fiskeridirektoratets pressevakt, telefon 905 80 471.
Tolletaten: Tolletatens pressevakt, telefon 976 50 370.