Gå til innhold

Omfattende båtaksjon i pinsen

I forbindelse med pinsehelgen vil Tolletaten gjennomføre en større kontrollaksjon langs kysten.

Pinsen er tradisjonelt en stor utfartshelg for båtfolket og Tolletaten øker tilstedeværelsen til sjøs for å møte lystbåttrafikken. Tollkryssere patruljerer denne pinsen i Oslofjorden i områdene nær grensen mot Sverige, samt langs sørlandskysten for å møte lystbåtreisende fra danske farvann.

- Vi benytter det vi har av ressurser på den maritime siden for å dekke et størst mulig område. Målet er at vi skal vise tilstedeværelse og informere publikum om hvilke regler som gjelder ved kryssing av grensen til sjøs, opplyser Tim Gurrik, områdeleder for område Oslofjord.

Under årets pinseaksjon deltar også Kystvaktfartøyet KV Nornen. Kystvakten har lang erfaring med å gjennomføre kontrollaksjoner i samarbeid med, eller på vegne av Tolletaten. I år deltar også overvåkningsflyet LN-KYV for å øke aksjonens operasjonsradius.

Tolletaten er i tett samarbeid med Kystvakten som bidrar til aksjonens operasjonsradius.
Tolletaten er i tett samarbeid med Kystvakten som bidrar til aksjonens operasjonsradius.

- Norge har en av verdens lengste kystlinjer, og havet er vår viktigste transportvei for frakt av varer. Med tusenvis av havneanløp, trenger vi gode rutiner og godt samarbeid mellom statlige aktører for å regulere det som kommer inn til landet. Kystvakten har hatt et tett og godt samarbeid med Tolletaten gjennom mange år, og det går sjelden mer enn en uke mellom hvert oppdrag Kystvakten utfører til støtte for Tolletaten, forteller kommandør Oliver Berdalm, sjef Kystvakten.

Tolletaten har gjennomført lignende aksjoner med Kystvakten tidligere og vil fokusere spesielt på regelverk knyttet til reparasjon av lystbåter i utlandet.

- Vi vet at det er mange som benytter seg av muligheten til å gjennomføre reparasjon eller oppgraderinger av lystbåten sin i utlandet, og vi opplever at det forekommer forsøk på å unndra seg merverdiavgift. Derfor er vi opptatt av å opplyse båtfolket om hvilke regler som gjelder på sjøen, forklarer seksjonssjef Nils Petter Røstad for Tolletatens maritime enhet i område Oslofjord.

Om du har kjøpt fritidsbåt eller gjennomført reparasjoner på en fritidsbåt i utlandet må du kontakte Tolletaten før grensepassering på e-postadressen: tollops@toll.no for å deklarere fritidsbåten eller de eventuelle reparasjonskostnadene du har hatt.

Til redaksjonen

Media er velkommen til å møte Tolletaten og delta under deler av aksjonen. Tolletaten vil bistå med bilder og video fra aksjonen. Kontakt pressevakt for avtale om deltakelse, mottak av bilder og video eller hvis du har andre spørsmål om pinseaksjonen.

Pressevakt Tolletaten:

E-postadresse: pressevakt@toll.no
Telefonnummer: 97650370

1 / 4
2 / 4
3 / 4
4 / 4