Gå til innhold

Populære tollere tilbake på skjermen

I sesong 3 av serien Toll får seerne bli kjent med arbeidshverdagen til de to tollerne, Thea og Håvard. Foto: TV2.

Mandag 25. oktober får TV-publikummet nok et gjensyn med menneskene og aktivitetene på norske grenseoverganger. I sesong 3 av seersuksessen «Toll» følger TV 2 tollerne idet grensene delvis åpner opp etter å ha vært stengt under pandemien. 

- Vi gleder oss over å få vise fram enda mer av hvem vi er, hvilken kompetanse vi har og spennet av oppgaver vi står i. Vi vil rette en stor takk til alle flinke og engasjerte medarbeidere som bidrar inn i denne historiefortellingen, direkte og indirekte. Uten disse hadde vi ikke hatt denne seersuksessen, sier kommunikasjonsdirektør Kim Gulbrandsen i Tolletaten.

Over én million seere

Svært mange nordmenn har blitt kjent med tollernes arbeidshverdag på norske landeveier, fergeleier, flyplasser og til sjøs gjennom de to første sesongene av «Toll». Solide seertall og høy appetitt på innhold fra serien har banet vei for en tredje sesong.

Tallene fra de to første sesongene viser at serien har bred appell. Nær 1,2 millioner nordmenn har sett første episode av «Toll», og seertallene vokser uke for uke.

- Det at vi viser frem hverdagen til folka våre i ekte settinger og uten filter, skaper troverdighet. Selv om vi er trygge på at vi gjør en god og viktig samfunnsjobb, er det gøy at så mange ønsker å engasjere seg i og se mer av det vi driver med. Tolletaten har utrolig mange flinke og dedikerte mennesker over hele landet, og vi håper seerne nå er klare for å bli kjent med enda flere miljøer og mennesker i tolluniverset, sier Elisabeth Nedresæter, prosjektansvarlig for TV-serien i Tolletaten.

Verden åpner gradvis opp

TV 2 er stolte av å kunne presentere en ny sesong av den populære serien. «Toll» hadde sin premiere på TV 2 våren 2020.

- De første sesongene har gått over all forventning og serien har skapt et stort engasjement med svært høye seertall. Tollerne har gått fra å være en arbeidsgruppe vi har visst lite om, til å bli så kjente at toll nå har blitt en av Norges mest populære utdanninger. TV 2 er stolte over «Toll», og vi ser frem til en ny sesong med nye lokasjoner, kjente karakterer, samt flere utfordrende og spennende oppdrag, sier programredaktør Kathrine Haldorsen i TV 2.

I årets sesong får seerne følge med på nye utfordringer, varestrømmer, reisemønstre og smuglingsforsøk når samfunnet og grensene litt etter litt åpnes opp. Med større reisefrihet har også TV-kameraene fått innpass på nye tollsteder.

Innblikk i etterretningsdivisjonen

I tillegg til kjente steder som Svinesund, Magnormoen og Gardermoen, vil seerne møte nye tollere på grenseoverganger som Flisa, Ørje og Kilpisjärvi. Publikum får et dypere innblikk i alt som kommer av post og pakker til landet, og for aller første gang åpner etterretningsdivisjonen opp om hvordan de jobber for å være ett skritt foran skurkene. Det viser seg at pandemien ikke har lagt noen demper på smuglertrangen, hverken for småsmuglerne eller de store kriminelle nettverkene.

Åpenhet gir tillit

TV-prosjektet har vist at åpenhet verdsettes av både publikum og egen organisasjon.

- Da vi takket ja til å medvirke i denne produksjonen, var det med en erkjennelse om at folk flest har lav kunnskap om hvem vi er, hva vi gjør og hvorfor. Tilbakemeldinger og brukerundersøkelser bekrefter at denne åpenheten og synligheten serien representerer gir resultater. Økt tillit til oss og arbeidet vi gjør, bedre innsikt og forståelse for regelverk og en økt opplevd oppdagelsesrisiko er noen av biproduktene av serien. Det er vi veldig fornøyde med, sier Kim Gulbrandsen, kommunikasjonsdirektør i Tolletaten.

«Toll» sesong 3 har premiere på TV 2 mandag 25. oktober på TV 2 Zebra og TV 2 Play. Tre nye episoder vil være tilgjengelig for seerne hver uke.

Sendetider:

Mandag, tirsdag, onsdag (nye episoder): 22:30

Torsdag (reprise): 21:30, 22:00, 22:30

Søndag (reprise): 19:30, 20:00 og 20:30

 

For mer informasjon, kontakt:


Kommunikasjonsdirektør Tolletaten, Kim Gulbrandsen
E-post: kim.gulbrandsen@toll.no
Telefon: +47 474 58 834

Prosjektleder «Toll», Elisabeth Nedresæter
E-post: elisabeth.nedresaeter@toll.no
Telefon: +47 996 22 100

Pressevakt Tolletaten:
E-post: pressevakt@toll.no
Telefon: +47 976 50 370