Gå til innhold

Ny sesong av Toll

1. mars er fjorårets seersuksess «Toll» tilbake på TV 2. I sesong 2 får seerne et unikt innblikk i hva som skjedde på Norges grenser da koronapandemien traff verden og landet stengte ned.

 

Med lanseringen av «Toll» våren 2020 åpnet Tolletaten for første gang dørene for publikum i TV-formatet. Mottakelsen serien fikk var over all forventning, med over 600.000 seere i snitt per episode.

- I serien får Tolletaten vist fram samfunnsoppdraget og den fantastiske innsatsen våre ansatte gjør hver dag. Prosjektet har vist oss at åpenhet verdsettes av både publikum og egen organisasjon, sier Kim Gulbrandsen, kommunikasjonsdirektør i Tolletaten.

Også TV 2 lot seg overraske over den enorme populariteten til tollerne, og bestilte raskt en oppfølger. Kanalens programdirektør, Kathrine Haldorsen, peker på flere grunner til at serien har slått så godt an.

- «Toll» har gitt et sjeldent innblikk i hverdagen til en yrkesgruppe som de fleste av oss ikke kjente så mye til fra før, men som viste seg å by på et enormt spenn. Vi har fått tatt del i alt fra avsløringer av hardbarkede kriminelle smuglere, til håndtering av mer eller mindre uvitende småsmuglere og videre til alle de utrolige tingene av både lovlig og ulovlig karakter folk får tilsendt i post fra utlandet. I tillegg bød menneskene i Tolletaten på både seg selv og arbeidsoppgavene på en måte som gjorde at seerne samlet seg om serien, sier programdirektøren.

 En verden i krise

Når startskuddet går for ny sesong, tas publikum tilbake til starten på pandemien og innføringen av den strengeste grensekontrollen i fredstid.

Verden står i en stor krise, og tollernes hverdag snus på mange måter på hodet. Nye reisemønstre, samfunnstrusler, og forsøk på å unngå smitteverntiltak er bare noe av det tollerne på grensen må håndtere. Folks hverdag og aktiviteter begrenses, det handles mer på nett og smuglere tyr til nye metoder på å ta inn ulovlige og farlige varer til Norge.

- Denne sesongen viser en viktig dimensjon av Tolletatens samfunnsrolle som ikke er særlig synlig for folk flest. Ivaretakelse av den nasjonale forsyningssikkerheten har vært kritisk under pandemien. For at Norge skal holde hjulene i gang, er vi avhengig av en effektiv flyt av varer over grensen, samtidig som vi håndterer nye trusler som falske medisiner og smittevernutstyr uten tilstrekkelig beskyttelse. Men selv om mye av arbeidshverdagen har endret seg for tollerne det siste året, er også mye ved det gamle. Vi får se en god variasjon i problemstillinger, beslag og gladsaker også i kommende sesong, forteller Kim Gulbrandsen.  

Nye fjes og nye tematikker

Novemberfilm har produsert 21 episoder for TV 2 i det som nå blir sesong 2. I tillegg til kjente fjes fra første sesong, blir seerne også introdusert for nye tollsteder og ansatte i Tolletaten denne våren.

- Vi er utrolig glade over å få vist frem tollerne og arbeidshverdagen i Tolletaten gjennom en krevende koronatid. Serien rommer alt fra fine møter mellom mennesker, misforståelser og uvitenhet til løgn. Vi kan love minst like mange spennende beslag i årets sesong – alltid like fascinerende dårlig eller profesjonelt kamuflert. I årets sesong får også seerne et innblikk i hvordan skurkene blir mer kreative når grensene stenger ned. Vi må takke for den eksklusive tilgangen vi har fått til tollerne, jobben og beslagene de har gjort gjennom året som har gått, sier Edda Grjotheim, produsent for serien i Novemberfilm.

«Toll» sesong 2 har premiere mandag 1. mars på TV 2 Sumo og TV 2 Zebra. Tre nye episoder vil være tilgjengelig for seerne hver uke.

 

 Klikk her for nedlastbar promofilm og bilder fra «Toll» sesong 2

 

For mer informasjon, kontakt:

Kommunikasjonsdirektør Tolletaten, Kim Gulbrandsen
E-post: kim.gulbrandsen@toll.no
Telefon: +47 474 58 834

 Fakta om «Toll»:

TV-serien «Toll» er en arbeidsreality som gir seerne et usminket innblikk i Tolletatens arbeidshverdag. TV-serien produseres av Novemberfilm på oppdrag av TV 2, og hadde premiere på TV 2 Zebra 1. april 2020. Innen utgangen av 2020 hadde serien 600.000 seere per episode i snitt. 1 av 4 nordmenn har sett en eller flere episoder i serien.

Sesong 2 av «Toll» består av 21 episoder og har premiere på TV 2 Zebra 1. mars. Nye episoder slippes mandag, tirsdag og onsdag hver uke, med reprise torsdag og søndag.

Sendetider:
Mandag, tirsdag, onsdag (nye episoder): 22:30
Torsdag (reprise): 21:30, 22:00, 22:30
Søndag (reprise): 19:30, 20:00 og 20:30