Gå til innhold

[Utgått]Snart har en million lastet ned KvoteAppen - har du?

Stadig flere tar i bruk KvoteAppen. Så langt i år er det fortollet varer for mer enn 10 millioner kroner i avgifter med appen, en økning med mer enn 50 prosent sammenliknet med første halvår 2018.

Kraftig økning

Velger du å laste ned KvoteAppen, er du altså ikke alene. Til sammen er det gjennomført over 37 000 fortollinger i appen så langt år, mot om lag 24 000 på samme tid i fjor. 

Det vanligste er fortolling av vin og øl. KvoteAppen har så langt blitt lastet ned om lag 182 000 ganger i år. Og nesten 950 000 ganger totalt siden den ble innført i juli 2016.

Fortoll alkohol og tobakk raskt og enkelt

Med KvoteAppen kan du fortolle alkohol og tobakk som du har med i tillegg til den toll- og avgiftsfrie kvoten. Du kan betale avgift for varene i appen og passere på grønn sone. Du kan også benytte KvoteAppen før du passerer ubetjente grenseoverganger, enten du ankommer Norge med fly, båt, tog eller bil.

Sjekk om du er innenfor kvotegrensen

Skulle du være usikker på kvoten, har appen i tillegg en kalkulator slik at du kan regne ut om alkoholen og tobakken du bringer med fra reise er innenfor kvoten eller ikke. Er du over kvoten, regner den enkelt ut hva du eventuelt skal betale i avgift.

Når du benytter kvoteAppen kan du også velge å fortolle for én person i tillegg til deg selv. Fortoller du for to, må dere passere grensen sammen.