Gå til innhold

[Utgått]Stort narkotikabeslag på Svinesund

På bildet sees pakkene som inneholdt narkotika.

430 kilo hasj , 40 kilo amfetamin, 23 kilo marihuana, 12 kg heroin og to kilo kokain ble avdekket på Svinesund i slutten av juni 2017. Dette er ett av de største narkotikabeslagene på denne grenseovergangen noensinne.

Narkotikaen lå gjemt blant 32 paller med sko i en nederlandsk registrert semitrailer som ble vinket inn til tollkontroll natt til 28. juni i fjor. Den nederlandske sjåføren (39) hadde tollpapirer på at lasten besto av 4,5 tonn Crocs-sko.

Semitraileren ble kjørt inn i kontrollhallen på Svinesund tollstasjon. Den erfarne narkotikahunden Ollie markerte for narkotika på venstre side framme på kapellet. Tollerne avdekket her en pall med esker fylt med narkotika. Analysene foretatt i ettertid viste at beslaget omfattet 507 kilo narkotika fordelt på 430 kilo hasj, 23 kilo marihuana, 40 kilo amfetamin, 12 kilo heroin og to kilo kokain.

Tollkontrollen ble deretter fryst og mannskap fra Felles Kriminalenhet i Øst politidistrikt overtok den videre kontrollen av semitraileren og etterforskningen av smuglingsforsøket.

Tollbeslaget representerer 600 000 brukerdoser narkotika og 100 millioner kroner i verdi. Narkotikabeslaget er ikke offentliggjort tidligere av hensyn til etterforskningen.

Her kan du laste ned toppbildet i høyere oppløsning.

Traileren ble tatt inn i kontrollhallen på Svinesund tollstasjon.
Traileren ble tatt inn i kontrollhallen på Svinesund tollstasjon.
 

 

Narkotikahunden Ollie markerte for narkotika.
Narkotikahunden Ollie markerte for narkotika.

Klikk på bildene for høyere oppløsning. Media kan fritt benytte bildene. De kan merkes slik Foto: Tolletaten.