Gå til innhold

[Utgått]Tatt med 3600 liter alkohol

Ølbeslag på Kongsvinger. Foto: Tolletaten

Tollere på Kongsvinger og Svinesund har beslaglagt 3 600 liter alkohol og 8 600 sigaretter i varebil og trailer.

Begge beslagene ble gjort mandag 11. januar. Kongsvingertollere avdekket på formiddagen 1 275 liter alkohol og 4 600 sigaretter i en varebil som hadde kjørt seg fast i snøen i nærheten av Ingelsrud i Eidskog kommune. Sammen med politiet fant tollerne også en bag med 4 000 sigaretter som var gjemt i skogen, mens sjåføren av smuglerbilen hadde stukket av mot Sverige.

Bilen var utstyrt med falske norske skilt og de originale tyske skiltene ble funnet i bilen. Tollbeslaget utgjør 150 000 kroner i unndratte avgifter til statskassen. Bilen var stivet opp med tanke på smugling, men girkassa måtte gi tapt på en vanskelig framkommelig norsk vinterveg.

2 300 liter øl i trailer

Tollkontrollen av en nederlandsk registrert trailer på Svinesund om kvelden 11. januar, førte til beslag av 2 300 liter øl. Alkoholen var gjemt i lasten, men ble oppdaget da tollerne skannet traileren.

Selv om det i ettertid ble lagt fram tollpapirer på alkohollasten, samsvarte disse ikke med mengden. Tollbeslaget utgjør 166 000 kroner i unndratte avgifter til statskassen.