Gå til innhold

[Utgått]Flere hundre kilo narkotika beslaglagt i Kongsvinger

Hasj beslaglagt av tollere. Foto: Politiet

Det største narkotikabeslaget i Hedmark noensinne består av flere hundre kilo narkotika og ble gjort av tollere i Kongsvinger i slutten av november. 

Tollerne beslagla flere hundre kilo hasj, titalls kilo marihuana, og titalls kilo amfetamin og tabletter.

Tollerne reagerte på to svenske leiebiler som passerte en grenseovergang med to minutters mellomrom i 11-tida lørdag 28. november. Bilene ble fanget opp på kameraer og en tollpatrulje fra Kongsvinger fant bilene på Norsenga utenfor Kongsvinger. Sjåførene i de svenske leiebilene var da i samtale med sjåføren i en norskregistrert personbil.

Tollerne bestemte seg for å kontrollere den ene svenske leiebilen, en Renault Trafic varebil, hvor sjåføren (34) opplyste at han skulle til Kongsvinger for å hjelpe en kamerat som hadde punktert og at han nå ventet på kameraten. Sjåføren av den andre svenske leiebilen (24) sa han var med som hjelpemann. Tollerne sikret seg også personalia av sjåføren i den norskregistrerte personbilen.

Tollerne avdekket raskt at varebilen var fylt med pappesker som inneholdt narkotika, og de ba da om forsterkninger både fra tollvesenet i Kongsvinger og Kongsvinger politistasjon. Etter hvert kom både en tollpatrulje og to politipatruljer til kontrollplassen. Tollerne hadde i mellomtiden observert ytterligere to bilførere som viste stor interesse for tollkontrollen. Den ene bilføreren stakk av, men den andre bilføreren ble pågrepet av tollerne og politiet i Kongsvinger sentrum.

Smuglingsforsøket etterforskes av Oslo politidistrikt. 

Foto: Politiet

Marihuana beslaglagt av Tolletaten. Foto: Politiet Beslaglagt marihuana

Tabletter beslaglagt av TolletatenBeslaglagte tabletter

Amfetamin beslaglagt av TolletatenBeslaglagt amfetamin