Gå til innhold

[Utgått]Fire narkotikabeslag på Svinesund

Svinesundtollerne har offentliggjort fire tollbeslag av narkotika gjort høsten 2015. Beslagene omfatter ti kilo hasj, 2,7 kilo amfetamin og 1,6 kilo heroin.

Ti kilo hasj ble avdekket da tollerne på Svinesund stoppet en litauisk registrert Kia Karens på formiddagen 4. oktober i fjor. Den 53-årige litauiske sjåføren fortalte tollerne at han skulle til Oslo og besøke kjæresten sin og også prøve å skaffe seg jobb.
Narkotikahunden Jim søkte på bilen og markerte for funn av narkotika i fronten av bilen. Skanning avdekket pakker i gulvet og det viste seg at kjøretøyet var spesialkonstruert for smugling.

1,6 kilo heroin

Svinesundtollerne avdekket 1,6 kilo heroin da de kontrollerte en østerrisk registrert BMW om ettermiddagen 29. oktober 2015. Sjåføren (21) sa at han var på tur til Oslo sammen med den kvinnelige passasjeren (17) og at han var på utkikk etter musikkontakter i hovedstaden.

Fire narkotiske stofftyper i bilen

Den polske sjåføren (26) fortalte tollerne at han skulle besøke sin søster i Fredrikstad da han ble stoppet av tollerne på Svinesund om formiddagen 21. november, men narkotikahunden Jacko-o markerte for narkotika flere steder i bilen. Skanningen av kjøretøyet bekreftet mistanken.
Tollbeslaget ble totalt på 2,1 kilo amfetamin, 322 gram ecstasy, 1 000 LSD-drypp og 241 gram marihuana.

609 gram amfetamin

Flerbrukshunden Storm markerte for funn av narkotika da hunden søkte på en norsk registrert bil som Svinesundtollerne stoppet på fylkesveg 118 i Østfold om morgenen 31. desember. Tollerne fant 609 gram amfetamin i motorrommet og de to norske statsborgerne i bilen måtte tilbringe nyttår i politiets varetekt.

Tollbeslagene er ikke blitt kjent før nå av hensyn til politietterforskningen.


Kontakt: Seksjonssjef Wenche Fredriksen, telefon 913 61 780

Tollerne på Svinesund avdekket 1,6 kilo heroin i bilen. Foto: Tolletaten. Last ned større bilde.