Gå til innhold

Søke om tilbakebetaling

Mener du at du har betalt for mye i toll og avgifter? Har du betalt toll og avgifter for en gavesending du mener skulle vært avgiftsfri? Eller ønsker du tilbakebetaling av toll for varer som er sendt i retur? Da skal du bruke søknadsskjema for tilbakebetaling i Altinn. 

Vær oppmerksom på at dette IKKE gjelder for sendinger fra private eller fra virksomheter som er registrert i VOEC-ordningen, som f.eks Ebay og Amazon.

Hvis du har handlet i en VOEC-registrert nettbutikk / e-markedsplass, og

  • har betalt merverdiavgift i nettbutikken, men der transportselskapet også har fortollet sendingen og beregnet importavgifter
  • nettbutikken har krevd meg for merverdiavgift på en vare jeg mener er fri for merverdiavgift (for eksempel en bok)
  • har returnert varen til selger

må du kontakte nettbutikken eller e-markedsplassen for refusjon. De skal rette opp feil i sin rapportering til Skatteetaten og må avklare slike tilfeller direkte med Skatteetaten. De er også ansvarlige for å refundere det som er urettmessig innkrevd eller refundere betalt avgift når du returnerer varen.  

Tolletaten er ikke involvert i denne prosessen og skal ikke ha refusjonssøknader i slike tilfeller.

Skatteetaten skal ha søknader om refusjon av MVA ved bytte eller retur

Hvis du ønsker tilbakebetaling av merverdiavgift og toll for varer som er sendt i retur eller byttet, må du søke Skatteetaten om refusjon for merverdiavgiften og Tolletaten om refusjon av eventuell toll. Eksempel på varer som kan ha toll er klær (tekstiler). 

Fant du det du lette etter?