Kjøtt av storfe - pistoler
Posisjon 02.01 omfatter kjøtt av storfe. Varenummer 02.01.2004 omfatter såkalte "pistoler".
Disse "pistolene" er bakparter av kvarte skrotter der følgende endringer er foretatt:
- slagside fjernes/skjæres fra låret, ved å legge et snitt som følger lårets forkant mot kammen
- snittet videreføres langs kammen mot ribbena ca 5 cm utenfor ytrefileten
- ribbena fjernes/sages av parallelt med ryggsøylen ca 5 cm utenfor ytrefileten
- antall ribben på pistolkam kan variere, men er minimum seks og maksimum åtte
- pistolkam skal være fri for nyre og nyretalg
Denne illustrasjonen er et eksempel på hvordan en "pistol" kan se ut.
![](https://cdn.sanity.io/images/wzw1vl54/production/7f84d4d412ec36bc6292adfee7c21df9682823b9-307x220.jpg?auto=format&fit=max&q=75&w=154)
Oppdatert: 13.1.2025