Gå til innhold

[Utgått]Blomster - klassifisering av Ildtopp (Kalanchoe)

Ildtopp og andre blomster skal klassifiseres som den planten den er, uavhengig av taxonomi og hvilket navn som benyttes i handelssammenheng. Hybrider skal klassifiseres som den arten den er en hybrid av.
Planten "Ildtopp" (Kalanchoe blossfeldiana) og alle hybrider av arten blir å klassifisere i tolltariffens varenummer 06.02.9064. Av opplysninger direktoratet sitter inne med, skal alle typer/hybrider av potteplanten "Ildtopp" anses som arten Kalanchoe blossfeldiana.
 
Det finnes ca. 130 mutasjoner/hybrider av arten og de vanligste navngis gjerne som "Queen Roseflowers", "Calandiva" (Kalanchoe blossfeldiana cv. Calandiva), "Queen Originals", "Queen African", "Rosalina", "Sensation", "Fascination", "Revelry", "Keepsake" m.v.
 
For å sikre riktig klassifisering bør artsnavnet (Kalanchoe blossfeldiana) være anført på importdokumentene i tillegg til hybridens navn. Dersom dette ikke fremgår vil hybrider av arten bli å klassifisere i varenummer 06.02.9064 inntil nødvendig dokumentasjon om artsnavn er innhentet.