Gå til innhold

Digitalt forenklet forelegg - spørsmål og svar

Her finner du ofte stilte spørsmål og svar om digitalt forenklet forelegg. 

Ofte stilte spørsmål

Betalingsinformasjonen står øverst i høyre hjørne på gjenpartsbrevet. Kravet kan betales via nettbanken eller via Statens innkrevingssentral sine nettsider. Du må ta kontakt med Statens innkrevingssentral dersom du har spørsmål angående selve betalingen.  For mer informasjon om betaling, betalingsutsettelse eller avdragsordning se Statens innkrevingssentral sine nettsider.

 

Hvis du ikke har betalt innen 7 dager, vil du motta ny faktura fra Statens Innkrevingssentral. 

Et digitalt forenklet forelegg er utstedt, og ditt telefonnummer er oppgitt for å motta kvittering for inndratte varer og betalingsinformasjon for det forenklede forelegget.

Fikk du forelegget på papir under kontrollen? I så fall har det vært med en faktura. Skrev du under på telefon eller nettbrett er forelegget digitalt, men det kan ha blitt registrert feil telefonnummer.

1. Klikk på lenken som i SMS-en.

 

2. Skriv inn passordet. Passordet vil alltid være fødselsdatoen til personen som har vedtatt forelegget, i formatet DDMMÅÅÅÅ. For eksempel, hvis fødselsdatoen er 1. januar 1980, skriver du "01011980".

 

3. Dokumentet vises som pdf-fil. Gjenpartsbrevet kan lastes ned ved behov.

 

Viktig: Lenken til gjenpartsbrevet i SMS-en utløper etter 30 dager. Dersom lenken har utløpt, kan den sendes på nytt - ta kontakt med Tolletaten ved behov.

Dersom du har spørsmål utover dette, kan du ta kontakt med Tolletaten. Husk å oppgi foreleggsnummeret som er oppført i SMS-en som ble sendt med gjenpartsbrevet. Hvis du ikke har foreleggsnummeret tilgjengelig trenger vi følgende opplysninger; kontrolltidspunkt, sted og type varer.