Gå til innhold

Tollerne beslagla 800 kilo hasj i bobil og trailer

Tolletatens narkotikahund markerer på kassa. Foto. Tolletaten

Svinesundtollere gjorde det nest største tollbeslaget av hasj noensinne da de avdekket 639 kilo hasj i spansk trailer 24. mars. To uker senere avdekket tollerne 152 kilo hasj i spanskregistrert bobil. 

Den spanske sjåføren (60) var lite lysten på en utvidet tollkontroll da han ble stoppet av tollere på Svinesund om ettermiddagen 24. mars. Etter gjentatte anmodninger kjørte han traileren inn i kontrollhallen. Tollerne fant raskt en rekke pappkartonger med hasj mellom de ordinære varene i lasterommet. I lasta lå det også to trekasser som senere viste seg å være fylt med hasj.

Kassa forran åpnet. Foto: TolletatenKasser fylt med hasjpakker ble avdekket. Foto: Tolletaten.

Kasse med hasj. Foto: Tolletaten


Mannskap fra Øst politidistrikt ble tilkalt og tollkontrollen ble «fryst» inntil politiet ankom og tok over beslaget og den videre etterforskningen.

152 kilo hasj i bobil

Bobil på veg til Oslo inneholdt 152 kilo hasj da lasten ble avslørt av tollere på Svinesund.
Tre spanske statsborgere er i politiets varetekt etter at tollere på Svinesund stoppet en spanskregistrert bobil for tollkontroll om kvelden 10. april. De hadde planlagt å være turister i Oslo i en dag etter at de hadde overnattet i den danske hovedstaden København.

Narkotikahunden Ally søkte i bobilen og markerte for narkotika i senga og på et sete bak førersetet. Skanningen av bobilen bekreftet hundens markeringer. Tollerne fant også en bag med en pakke i.
Tollkontrollen ble deretter «fryst» og mannskap fra Felles kriminalenhet i Øst politidistrikt tok over kontrollen.

De to betydelige tollbeslagene av hasj er ikke offentliggjort før nå, av hensyn til politietterforskningen.

De største hasjbeslagene

Det største tollbeslaget av hasj er på 960 kilo og ble gjort i august 1998 på fartøy i Flekkefjord. Det nest største er  beslagene fra 24. mars, som viste seg å være på 639 kilo hasj. Det tredje største tollbeslaget av hasj er på 560 kilo hasj, som ble avdekket i en nederlandskregistrert trailer som ankom Larvik med ferge fra Danmark i 2011.

Beslagsstatistikk første halvår 2016 

Beslagsutvikling - hasj - 2010-2015

Del med andre: