Gå til innhold

Kurs i klassifisering av næringsmidler (tolltariffens kapitler 1-24)

På dette to-dagers kurset fordyper vi oss i klassifisering av varer i tolltariffens kapitler 1-24.

Næringsmidler er en av få varetyper det fremdeles er toll på ved import til Norge, og det er varens plassering i tolltariffen som fastsetter tollsatsen, øvrige avgifter og restriksjoner.

På dette kurset fordyper vi oss i klassifisering av varer i tolltariffens kapitler 1 – 24. Vi viser også hvor du finner varens tollsatser og øvrige avgifter i tariffen.

Kursinnhold

Kurset tar blant annet for seg

  • tolltariffens kapitler 1 – 24
  • aktuelle noter
  • kommentarene til tolltariffen
  • restriksjoner

Hvem passer kurset for?

Kurset passer blant annet for

  • deg som importerer eller eksporterer næringsmidler eller vurderer å begynne med det
  • speditører
  • innkjøpere og lignende som ønsker å kunne kalkulere riktige avgifter på næringsmidler i forkant av import
  • controllere, regnskapsførere eller andre som kontrollerer tolldeklarasjoner i ettertid
  • deg som ønsker å vite mer om klassifisering av næringsmidler.

Krav til deltakerne

Du må ha kjennskap til det generelle regelverket for klassifisering før du kan melde deg på dette kurset. Dersom du ikke har dette, må du gjennomføre vårt kurs «Klassifisering – lær tolltariffen å kjenne» først. Det kan også være en fordel å ha gjennomført basiskurset.

Tid

23. og 24. oktober 2019 klokken 08.30–15.00 begge dager. Påmeldingsfrist 16. oktober 2019.

27. og 28. november 2019 klokken 08.30–15.00 begge dager. Påmeldingsfrist 20. november 2019.

Pris

2 500 kroner per person (inkl. lunsj og kursmateriell). Faktura sendes ut etter at kurset er avholdt.

Antall deltakere

Maksimalt antall deltakere er 12 personer.

Meld deg på kurset

Arrangør

Infosenteret i Vareførselsdivisjonen.

Kontakt 

Mette Lonstad, telefon 22 34 68 23, mobil 902 46 860, e-post oslo.kurs@toll.no

Sted

Kursene avholdes i lokalene til Tolletatens Kompetansesenter i Grensesvingen 26 på Helsfyr. 

Del med andre: