Gå til innhold

Med KvoteAppen fra Tolletaten blir det lett å gjøre det som er rett

Toller og dame ser på KvoteAppen. Foto: Tolletaten

Med KvoteAppen finner du lett ut om alkohol- og tobakksvarene du har med deg fra utlandet er utover den avgiftsfrie (tax free) kvoten. Har du med deg for mye, kan du også bruke appen til å betale avgiftene som ofte er lavere enn du tror.

KvoteAppen ble lansert på Oslo lufthavn Gardermoen av tolldirektør Bjørn Røse og avdelingsdirektør Pål Hellesylt i Tolldirektoratet torsdag 30. juni 2016.
– Nå blir det lett å gjøre det som er rett, slår de fast.

Toller deler ut brosjyrer om KvoteAppenTollere på hovedflyplassen informerte de reisende om kvoteappen, som ble lansert i dag. Dette er verdens første kvoteapp som både inneholder opplysninger om alkohol- og tobakkskvotene og som samtidig gjør det mulig å betale avgiftene. Foto: Tolletaten/nyebilder.no.

Lett å finne ut hva som er kvoten

En undersøkelse avdekket at 52 prosent av de spurte ikke vet hva den avgiftsfrie kvoten omfatter av alkohol- og tobakksvarer, og at bare fire prosent vet hvor mye det koster å fortolle en flaske vin. Tolletaten lanserer nå verdens første KvoteApp med informasjons- og betalingsfunksjon. Med appen kan den reisende enkelt legge inn hva han eller hun har med seg av alkohol og tobakk. Appen vil så regne ut om varene er innenfor eller utenfor kvoten. I tillegg kan du bruke appen til å fortolle og betale varene utover kvoten før du krysser grensen. KvoteAppen betyr forenklinger både for den reisende og for Tolletaten.

Spar tid

Dame fortoller med KvoteAppenAlle reisende kan bruke KvoteAppen. Med appen kan du gjennomføre fortollinger inntil 24 timer før du kommer til grenseovergangen, og deretter kan du passere på grønn sone. Du kan bruke KvoteAppen overalt, det vil si før du passerer betjente og ubetjente grenseoverganger, både innenfor og utenfor tollstedets åpningstid. Det er også uavhengig av om du kommer til Norge med fly, båt, tog eller bil. Blir du stoppet av tollere, kan du med kvitteringen i KvoteAppen vise at du har betalt avgiftene.


– Dette er første skritt på vei til forenkling av avgiftsbetaling gjennom selvbetjening. Neste steg er at Tolletaten ønsker å tilby en app hvor du kan betale avgifter for alle varer du har med deg fra utlandet, ikke bare alkohol og tobakk, sier tolldirektør Bjørn Røse.

Unngå forenklet forelegg

43 prosent av respondentene i undersøkelsen innrømmer at de har smuglet, og hittil i år har tollere skrevet ut nær 12 000 forenklede forelegg for totalt 8,1 millioner kroner til reisende som er tatt i tollkontrollen med for mye alkohol- og tobakksvarer.
– Vi anbefaler reisende som ønsker å ta med seg mer enn kvoten å ta i bruk KvoteAppen. Nå kan du lett og raskt fortolle dine varer, sier tolldirektøren.

applansering_brosjyreutdeling.jpgLast ned bilde av toller som deler ut brosjyrer (3,6 MB)

dame_fortoller_med_app.jpgLast ned bilde av dame som fortoller (448 kB)

toller_og_dame_ser_pa_app_tolletaten2.jpgLast ned bilde av dame og toller som ser på KvoteAppen (474 kB)

Slik virker KvoteAppen

Forside av KvoteAppen

På forsiden kan du velge om du vil fortolle varer eller regne ut kvoten. 
forside.pngLast ned bilde av forsiden (41 kB)

Kvotekalkulator i KvoteAppen

Appens kvotekalkulatoren gir deg en melding hvis du har lagt inn mer varer enn det kvoten tillater. 
varsel_over_kvoten.pngLast ned større bilde av kvotekalkulatoren (61 kB) 

Fortoll varer i KvoteAppenDu kan fortolle alkohol og tobakk for én eller to personer. 
fortoll_varer.pngLast ned større bilde av fortollingssiden (111 kB)
Kvittering i KvoteAppenNår du har betalt avgifter, får du en kvittering i appen. Denne viser du fram hvis du blir kontrollert. 
kvittering.pngLast ned større bilde av kvitteringssiden (56 kB)

 

 

Del med andre: