Gå til innhold

Husk KvoteAppen i høstferien

Ved inngangen til høstferien hadde over 140 000 personer lastet ned KvoteAppen.

-KvoteAppen er en suksess, konstaterer avdelingsdirektør Pål Hellesylt i Toll- og vareførselsavdelingen i Tolldirektoratet. I løpet av de tre første månedene har over 140 000 personer lastet ned KvoteAppen og det er foretatt nærmere 7000 fortollinger av alkohol- og tobakksvarer.

Dette er verdens første KvoteApp hvor man kan fortolle varer. Her kan publikum regne på de forskjellige alternativene for kvoter av alkohol- og tobakksvarer, samt hvor store mengder som kan fortolles. Det er blitt lett å gjøre det som er rett, noe de som reiser utenlands i høstferien også bør tenke på.

Betal avgiftene i appen og gå på grønt

KvoteAppen kan også brukes til å fortolle (betale avgiftene) før grensepasseringen uten at du behøver å benytte rød sone. Det betyr at du kan kjøre over de ubetjente grenseovergangene hele døgnet så lenge du har fortollet alkohol- og tobakksvarene - uavhengig av om du kommer med bil, båt, fly eller tog. Blir du stoppet av tollere viser du fram kvitteringen du har mottatt i appen som bevis for at avgiftene er betalt.

I KvoteAppen legger du ganske enkelt inn det du har med deg av alkohol- tobakksvarer, og appenregner ut om du er over eller under reisendekvoten. Om du har varer utover kvoten, kan du betale avgiften inntil 24 timer før du krysser grensen. KvoteAppen gjør det lett å gjøre rett. Last den ned fra Appstore eller Google Play i dag!

KvoteAppen er allerede lastet ned 140 000 ganger. Foto: Tolletaten/nyebilder.no

Del med andre: