Gå til innhold
Hold ctrl tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

200-kronersgrensen

Bestiller du varer fra utlandet hvor sendingen har en verdi på under 200 kroner, er den avgiftsfri. Det betyr at du verken skal betale merverdiavgift eller toll på varen.

Skal du handle for over 200 kroner, kan du regne ut hvor mye du må betale i toll og avgifter med vår importkalkulator.

Frakt og forsikring regnes ikke med  i 200-kronersgrensen

Er sendingens verdi på mindre enn 200 kroner, skal du derfor ikke betale avgifter på varen uavhengig av hva du har betalt for frakt og eventuell forsikring.

Egne valutakurser

Husk at det er Tollvesenets egne valutakurser som gjelder. Verdien på sendingen må være under 200 kroner på fortollingstidspunktet for at den skal være avgiftsfri.

Avgiftsfrie og avgiftspliktige varer i samme sending

Bestiller du for eksempel en avgiftsfri bok og en avgiftspliktig vare i én og samme sending, er den avgiftsfri så lenge verdien på de avgiftspliktige varene til sammen er på under 200 kroner. Er verdien på de avgiftspliktige varene 200 kroner eller mer, må du betale avgifter på disse varene. Bøkene vil fremdeles være avgiftsfrie.
 
Eksempler:
En sending inneholder både
  • en avgiftsfri bok til 500 kroner
  • en avgiftspliktig CD til 199 kroner

I dette tilfellet er hele sendingen avgiftsfri.

En sending inneholder både
  • en avgiftsfri bok til 500 kroner
  • to avgiftspliktige CD-er til 199 kroner pr. stk.

I dette tilfellet må du betale merverdiavgift av CD-enes verdi og eventuell frakt og forsikring frem til norsk grense. Boken er fremdeles avgiftsfri.

Gjelder ikke alkohol og tobakk

200-kronersgrensen gjelder ikke for alkoholholdige drikkevarer og tobakkvarer. Kjøper du alkohol i en utenlands nettbutikk, må du alltid betale avgifter. Tobakk kan du ikke kjøpe på internett uten spesiell tillatelse.

Kontakt oss
Del med andre: